5 claus per millorar la llengua al món empresarial

5 claus per millorar la llengua al món empresarial

Les organitzacions que saben comunicar la seva estratègia o els seus objectius de manera clara i precisa poden arribar a ser 113 vegades més eficients i productives que les que no ho fan. La ineficàcia comunicativa per culpa del desconeixement lingüístic té un impacte negatiu en les vendes, en la productivitat i en l’eficiència de les organitzacions, segons un estudi de Bersin & Associates.

 

Per tant, és imperatiu que, tant directius com treballadors de les empreses, millorin les seves competències en el llenguatge empresarial però també en  la llengua materna i en el Business English, la llengua global del món dels negocis.

 

Les 5 claus següents, concretes i fàcils d’aplicar, t’ajudaran a millorar l’eficiència comunicativa:

 

  1. Enriqueix el teu vocabulari

És important conèixer les expressions idiomàtiques, els girs i les abreviatures del món dels negocis. Això donarà versemblança als teus textos escrits i presentacions.

També cal conèixer a fons la terminologia específica del teu sector de treball, tant en la teva llengua materna com en anglès.

 

  1. Llegeix

Llegir qualsevol text sobre l’àrea temàtica del teu sector o sobre actualitat i teoria empresarial, et pot ajudar a enriquir el vocabulari i a anar assimilant la fraseologia. Aprofita per llegir  en la llengua que més necessitis reforçar.

 

  1. Juga

Pots trobar molts encreuats i tota mena de jocs de termes financers i altres conceptes clau. També pots fer els teus propis mots encreuats sobre el tema que t’interessi (word-search puzle generators) amb eines com ara aquesta:

http://www.wordgames.com/word-search/

Podem aprendre i passar-nos-ho bé alhora!

 

  1. Mira programes i vídeos sobre temes empresarials

Trobaràs material d’experts i especialistes en diferents àrees. Veuràs que quan es tracta del teu tema, et resultarà fàcil d’entendre i et serà molt útil, no només per la informació que t’aportin, sinó també per consolidar vocabulari i per millorar la pronunciació i la comprensió oral.

 

  1. Practica

I ara toca practicar: mira de fer servir la terminologia i la fraseologia que vas aprenent en les converses amb els teus companys de feina i en les teves presentacions orals. També a l’hora d’escriure cartes, e-mails i informes. És recomanable fer servir com a model textos en la llengua en la qual hem de redactar per tal d’ajustar-nos a l’estructura i la fraseologia i saber reproduir el registre de formalitat.

 

Trobareu més informació aquí:

http://www.skillsyouneed.com/rhubarb/business-language-skills.html

 

A l’apartat Enllaços del nostre web https://babeltraductors.com/recursos/ trobareu infinitat de recursos per aprendre llengües de manera autònoma o compartida, diccionaris i altres qüestions relacionades.

 

Share