La importància de l’accessibilitat a les apps natives

La importància de l’accessibilitat a les apps natives

Abans que res, vegem algunes xifres:

  • Hi ha més 6.300 milions de telèfons intel·ligents al món
  • El 88% del temps d’utilització dels telèfons mòbils es dedica a aplicacions
  • Entre el 25 i el 30% de persones adultes tenen alguna discapacitat

 

Cada vegada resulta més evident que l’accessibilitat s’ha de tenir en compte en tots els entorns digitals perquè no podem deixar de banda aquest 25-30% de població en les webs i aplicacions de la nostra empresa o negoci.

 

Les persones invidents o amb dificultats de visió utilitzen uns lectors de pantalla per navegar per internet, per això és important que les webs siguin accessibles. El 90% de les persones amb dificultats de visió tenen un telèfon mòbil i també fan servir aplicacions.

 

Què podem fer per millorar l’accessibilitat de les aplicacions?

 

Primer que res, hem d’ajustar-nos als estàndards establerts, a Europa són els següents: https://www.w3.org/WAI/news/2018-09-13/WCAG-21-EN301549/

 

També hem de fer servir les eines adequades per identificar quins aspectes hem de modificar. Hi ha diverses opcions al mercat, tant de pagament com gratuïtes.

 

Imaginem una aplicació nativa (és a dir, no híbrida sinó creada exclusivament per al mòbil) d’una botiga online, activar el VoiceOver del mòbil facilita la navegació de les persones cegues com també el transcriptor. Però perquè aquestes eines siguin útils, caldrà que en fer l’app haguem tingut en compte el següent:

 

  • Etiquetar-ho tot correctament, establir capçaleres i títols, funcions i valors perquè els lectors de pantalla ho llegeixin correctament i l’usuari no es perdi
  • Afegir una descripció concisa de totes les imatges
  • Reajustar el text, 1 de cada 3 usuaris canvia la mida de la lletra al seu mòbil
  • Tenir en compte l’orientació de la pantalla
  • Tenir en compte els contrastos de colors per facilitar la lectura

 

A babeltraductors.com us podem ajudar en aquest viatge!

Share