Transformant experiències de joc: la importància de la localització de videojocs

Transformant experiències de joc: la importància de la localització de videojocs

Compartirem aquí quatre conceptes bàsics sobre un món fascinant dins de la indústria dels videojocs: la localització. Com a traductors i localitzadors de videojocs, la nostra feina és assegurar-nos que els jugador de diferents parts del món puguin gaudir d’una experiència de joc vibrant i amigable.

La localització de videojocs no consisteix només a traduir paraules, sinó a capturar l’essència i la cultura del joc perquè els jugadors de diferents regions del món se sentin connectats amb el joc. Això implica adaptar, a més del text, imatges, diàlegs, referències i costums locals i fins i tot elements de la #jugabilitat. D’aquesta manera es crea una connexió emocional amb el joc.

La clau per a un joc amigable: Imagina jugar a un videojoc on les instruccions són difícils d’entendre o els diàlegs resulten forçats. Aquí és on la localització juga un paper crucial perquè el joc sigui “#user-friendly” o #amigable. Els traductors i localitzadors treballem per eliminar les barreres lingüístiques i culturals, assegurant-nos que cada jugador se senti com a casa.

El camí de la localització: L’ideal és que el  videojoc es prepari per a la localització des de l’inici del projecte, però tan important com això és que un cop acabat es facin proves lingüístiques per detectar possibles errors que poden obstaculitzar el joc i, si n’hi ha, esmenar-los.

En resum, la localització de videojocs és molt més que traduir textos; va de connectar cultures i fer que l’experiència de joc sigui universal. Els traductors i localitzadors juguem un paper vital per garantir que cada jugador pugui viure plenament la màgia dels videojocs, independentment de la seva ubicació geogràfica o idioma.

#català #internacionalització

Share